Energi-pil deler Folketinget

GRØN VÆKST: Folketinget er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt landbruget skal have lov at plante energipil langs søer og vandløb. Miljøministeren mener, at landbruget skal have bedre muligheder for at levere grøn energi, oppositionen frygter for landskab og biodiversitet.
Folketinget er langt fra enige om, hvorvidt landmænd skal have lov til at plante energiafgrøder langs søer og vandløb.
Folketinget er langt fra enige om, hvorvidt landmænd skal have lov til at plante energiafgrøder langs søer og vandløb.
Anders Jerking

Hvor skal man have lov at plante energi-pil? Det spørgsmål optog det meste af debatten, da Folketinget tirsdag førstebehandlede et samleforslag, der udmønter dele af Grøn Vækst-aftalen.

Lovforslaget handler blandt andet om beskyttelseszoner om vandboringer, klageadgang, placeringer af store gårde og biogas-anlæg, og endelig åbner forslaget for, at der vil kunne plantes energipil inden for beskyttelseslinjen langs vandløb og søer. Og netop sidstnævnte forslag var i centrum under Folketingets førstebehandling.

Oppositionens partier frygter, at forslaget vil føre til beplantning af 4-10 meter høje skove med energipil. Det vil forringe biodiversiteten, adgangsforholdene og ændre landskabet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024