Enhedslisten vil have sprøjtefri zoner

Enhedslisten genfremsætter lovforslag om sprøjtefri zoner efter at de økonomiske vismænd i går konkluderede, at sprøjtefri zoner er en fordel - også økonomisk. Læs vismændendes konklusioner om vand og natur her: Kommende storkommuner er bl.a. for små til at varetage vandressourcen.
Marie Andergren
Enhedslisten genfremsætter nu to lovforslag om sprøjtefri zoner. Det sker efter at de økonomiske vismænd i går offentliggjorde Vismandsrapporten for 2004, som blandt andet konkluderer, at spørjetefri zoner også rent økonomisk vil være en fordel.

"Vi genfremsætter nu de to forslag, nemlig det om sprøjtefrie beskyttelseszoner omkring almene vandforsyningsanlæg og forslaget om sprøjtefrie randzoner langs haver, naturarealer, vandløb og søer. Når økologi og økonomi peger i samme retning regner vi med at forslagene kan vinde flertal i Folketinget," siger Keld Albrechtsen, miljøordfører for Enhedslisten.

Enhedslisten har tidligere stillet forslag i Folketinget om sprøjtefri zoner omkring vandboringer, vandløb, søer og naturområder. Men Folketinget afviste forslaget.

Vismandsrapporten fra 2004 stillede blandt andet skarpt på vand og natur. Læs kapitlet om vand og natur her.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024