Er der GMO-rester i middagsmaden?

NYHED: Ny rapport hævder, at der findes rester af gensplejsede afgrøder i kød, mælk og æg. Helt uproblematisk, siger forsker.
Der er måske rester af gensplejset foder i kødet i køledisken. Men er det nu farligt?
Der er måske rester af gensplejset foder i kødet i køledisken. Men er det nu farligt?Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Soil Association læser tingene, som Fanden læser Bibelen.

Preben Bach Holm
Forskningsprofessor

Måske sætter de danske forbrugere uden at vide det tænderne i rester af gensplejsede afgrøder, når de spiser en bøf, et æg eller drikker et glas mælk.

En ny rapport fra "Soil Association" i Storbritannien påviser i hvert fald ifølge Økologisk Landsforening, at gensplejset dna i dyrefoder ikke - sådan som det ellers sædvanligvis antages - nedbrydes i dyrenes maver, men derimod transporteres videre i dyrene og ender i de fødevarer, der sælges i butikkerne.

Dén konklusion bekymrer Økologisk Landsforening, der ønsker en mærkning af gensplejsede produkter og opfordrer forbrugerne til at holde sig til økologien:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024