Debat

Er landbruget udfordret af stramme miljøregler?

DEBAT: Et nyt debatpanel sætter i den kommende tid fokus på landbrugets rammevilkår og den danske miljøregulering. Mød panelet her.

Altinget: miljø spørger et nyt hold af debattører: Er den danske miljøregulering alt for stram sammenlignet med vores nabolande? Skader det landbrugets konkurrenceevne? Og er der tale om overimplementering af EU-reglerne?
Altinget: miljø spørger et nyt hold af debattører: Er den danske miljøregulering alt for stram sammenlignet med vores nabolande? Skader det landbrugets konkurrenceevne? Og er der tale om overimplementering af EU-reglerne?Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Landbruget og flere politikere har i mange år fremført, at det danske landbrug er udfordret af stram miljøregulering og overimplementering af EU-lovgivningen.

I november kom så det længe ventede nabotjek af danske miljøregler, der viser, at danske landmænd er lige så effektive som kollegerne i andre lande. Rapporten udpeger derfor gælden og ikke miljøreglerne som landbrugets store udfordring.

Altinget: miljø benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Er den danske miljøregulering alt for stram sammenlignet med vores nabolande? Skader det landbrugets konkurrenceevne? Og er der tale om overimplementering af EU-reglerne?

Mød panelet her:

Martin Merrild
Formand for Landbrug & Fødevarer. Martin Merrild er desuden formand for den fælleseuropæiske landbrugsorganisation, COPA. Han er oprindeligt uddannet landmand og blev i 1977 agrarøkonom og senere merkonom i finansiering.

Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening og formand for Danmarks Naturfond. Ella Maria Bisschop-Larsen er tidligere sekretariatsleder for MiljøForum Fyn, som er et miljønetværk for såvel offentlige som private virksomheder og myndigheder. Hun er uddannet cand. scient. i biologi fra Københavns Universitet.

Henrik Zobbe
Leder af Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet.
Henrik Zobbe forsker i dansk og europæisk fødevarepolitik med fokus på produktivitet, regulering og konkurrenceevne. Han deltager aktivt i instituttets økonomiske rådgivning af Miljø- og Fødevareministeriet. Han er uddannet cand. oecon. agro. og er ph.d. i jordbrugspolitik.

Helle Tegner Anker
Professor i miljøret ved Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Helle Tegner Anker er blandt andet medlem af Natur- og Landbrugskommissionen. Hun er uddannet cand.jur og har en ph.d fra Aarhus Universitet.

Stiig Markager
Professor ved Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet. Han er uddannet cand.scient. i biologi ved Københavns Universitet og lic.scient. (ph.d.) i akvatisk økologi ved Aarhus Universitet.

Lisbeth Bech Poulsen (SF)
Miljø- og landbrugsordfører. Lisbeth Bech Poulsen har været medlem af Folketinget siden 2011. Hun er tidligere projektkoordinator, ved SEA, Aalborg Universitet og har en kandidatgrad i udvikling og internationale forhold, Aalborg Universitet.

Erling Bonnesen (V)
Miljø- og landbrugsordfører. Erling Bonnesen har været medlem af Folektinget siden 2007. Han er tidligere økonomikonsulent og har en revisoruddannelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024