Erhvervsliv advarer mod dansk ftalat-forbud

KEMI: Det vil koste arbejdspladser, når Ida Auken vil indføre et nationalt forbud mod hormonforstyrrende stoffer, mener Dansk Erhverv.
Anders Jerking
Det er helt skævt, når miljøminister Ida Auken (SF) vil trodse EU-lovgivningen og indføre et nationalt forbud mod fire hormonforstyrrende stoffer. Sådan lyder meldingen fra Dansk Erhverv.

Organisationen frygter, at forbuddet vil koste danske arbejdspladser.

Miljøchef Jakob Lamm Zeuthen påpeger, at forbuddet vil ramme langt bredere end de badeforhæng og voksduge, som miljøministeren har fremhævet.

"Det vil ramme køleskabe, støvsugere, lamper, computere og kontorartikler. Det er meget bredt. De varer vil danske butikker holde op med at sælge, fordi de vil overholde loven, men det betyder, at forbrugerne bare køber varerne på nettet og syd for grænsen. Derfor vil det koste arbejdspladser," siger han til Altinget.dk.

Dansk Erhverv er især forundret over forslaget, fordi området er underlagt EU-lovgivningen, og fordi EU-Kommissionen næste forår vil komme med en rapport om ftalaterne. Derefter skal der tages stilling til et EU-forbud.

"Det er helt håbløst at lave regler, der kun gælder i Danmark, når EU om kort tid tager stilling til sagen. Det er, som om ministeren ikke har forstået, hvordan Danmark hænger sammen med resten af det internationale samfund," siger Jakob Lamm Zeuthen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024