EU gavner miljøet

DOKUMENTATION: EU er en stor fordel for miljøet i Danmark og i Europa, slog statsministeren fast i sin EU-tale på Københavns Universitet. Læs her passagerne, hvor statsministeren talte om miljø.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Af 192 EU-retsakter på miljøområdet fra 1994 til 2006 har 83 haft en positiv påvirkning af miljøbeskyttelsen i Danmark. 107 har været neutrale i forhold til beskyttelsesniveauet i Danmark. Kun i 2 tilfælde har EU-reglerne udgjort en forringelse i forhold til de danske regler.

Anders Fogh Rasmussen (V)
Statsminister
Fakta
Hos statsministeriet kan du læse hele talen.

Kilde: Altinget
....Den anden store udfordring for Europa er at gøre noget effektivt ved de grænseoverskridende problemer, som skaber utryghed og usikkerhed blandt borgerne i EU.

Det gælder ikke mindst spørgsmål som miljøbeskyttelse og kampen mod menneskeskabte klimaforandringer. Det er åbenlyst problemer, som vi bedst kan løse i fællesskab på EU-plan. EU har allerede gjort store fremskridt på miljøområdet ikke blot til gavn for hele Europa – men også for Danmark.

EU er til enorm gavn for miljøet. Af 192 EU-retsakter på miljøområdet fra 1994 til 2006 har 83 haft en positiv påvirkning af miljøbeskyttelsen i Danmark. 107 har været neutrale i forhold til beskyttelsesniveauet i Danmark. Kun i 2 tilfælde har EU-reglerne udgjort en forringelse i forhold til de danske regler.

Det nye kemikaliedirektiv er et godt eksempel. Vi får med direktivet registreret ca. 30.000 kemikalier og styr på de farligste. Det vil betyde store miljøforbedringer og bedre arbejdsmiljø i hele Europa.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024