EU-parlamentariker: Danmark dumper

NYHED: Medlem af Europa-Parlamentets Miljøudvalg, Dan Jørgensen (S), er stærkt utilfreds med regeringens indsats på miljøområdet. Han mener, at Danmark overtræder EU-lovgivningen på en række områder og har sendt en klage til miljøministeren og EU-Kommissionen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

VK har skåret så meget på miljøområdet samt indført så lempelig en regulering af landbruget, at vi i dag har svært ved at leve op til de mest basale EU-krav. Engang var vi klassens duks, der altid havde orden i tingene. I dag er vi Dumpe Per, der ikke har lavet sine lektier.

Dan Jørgensen (S)
"Engang var Danmark foregangsland på miljøområdet. Sådan er det ikke længere. VK har skåret så meget på miljøområdet samt indført så lempelig en regulering af landbruget, at vi i dag har svært ved at leve op til de mest basale EU-krav. Engang var vi klassens duks, der altid havde orden i tingene. I dag er vi Dumpe Per, der ikke har lavet sine lektier", siger Dan Jørgensen (S), der sidder i Europa-Parlamentets miljøudvalg.

For at blive i skoleterminologien er han så utilfreds med regeringens miljøindsats, at han nu sladrer til kommissionens miljø-kommissær Stavros Dimas. Han har bedt kommissæren vurdere Danmarks efterlevelse af EU-lovgivningen på miljøområdet.

Dan Jørgensen sendte i går et brev til miljøminister Connie Hedegaard (K), hvor han gør opmærksom på, at han har skrevet til miljøkommissæren.

Kan svække Danmarks indflydelse
I brevet skriver han blandt andet:
"Jeg anmoder dig kraftigt om at arbejde for at Danmark igen kommer til at leve op til EU's miljølovgivning. I modsat fald bliver konsekvenserne for vores natur og miljø alvorlige. Desuden falder Danmarks anseelse på miljøområdet dag for dag. Jeg frygter at det skader vores mulighed for at få den indflydelse på EU's fremtidige miljøpoltik, som vi kunne få".

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024