EU strammer kritik af muslingefiskeri

FISKERI: Danmark har modtaget en supplerende åbningsskrivelse om muslingeskrab i beskyttede naturområder. Fødevareministeren indkalder ordførerne til forhandlinger om sagen.
Anders Jerking
EU er langt fra tilfreds med de danske tilladelser til muslingeskrab i de særligt beskyttede Natura 2000-områder. EU-Kommissionen har derfor sendt Danmark en supplerende åbningsskrivelse og truer med en retssag.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S), der som oppositionspolitiker kæmpede imod muslingeskrab, udstedte sidste efterår en række tilladelser til fortsat skrab i Limfjorden. Tilladelserne indeholdt skærpede miljøkrav, men det stiller ikke Kommissionen tilfreds. Kommissionen mener ikke, at de danske konsekvensvurderinger af fiskeriet efter muslinger i følsomme naturområder er gode nok.

"Kommissionens tilbagemelding indeholder som noget nyt tilsyneladende også kritik af grundlaget for at give tilladelse til at fiske muslinger i andre Natura 2000-områder end Limfjorden. På den baggrund bliver vi fra dansk side nødt til at foretage en grundig vurdering af den nye åbningsskrivelse fra Kommissionen," siger fødevareminister Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Muslingefiskeriet foregår også i Lillebælt, hvor der skal søges om nye tilladelser 1. marts. På baggrund af den nye sag har fødevareministeren udskudt tilladelserne til fiskeri i Natura 2000-områder i i Lillebælt i tre uger.

Gjerskov har desuden indkaldt ordførerne til en politisk drøftelse af åbningsskrivelsens betydning for muslingefiskeriet i Natura 2000-områder.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024