Europas badevandskvalitet kommer på nettet

NYHED: EU vedtog onsdag fælles standarder for badevandskvaliteten. De nye regler betyder, at badesøer og strande i hele EU bliver overvåget og resultaterne af vandkvaliteten kommer på nettet. Kravene til vandkvaliteten bliver hævet de kommende år.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Alle europæere skal kunne bade uden at risikere at blive syge. Det gælder både, der hvor man bor, og når man er på ferie Derfor er badevandsdirektivet et godt eksempel på EU-lovgivning, når den er bedst.

Dan Jørgensen
Medlem af Europa-Parlamentet
Det bliver nu endnu mere sikkert at være vandhund ved Europas strande efter EU-Parlamentet onsdag stemte ja til fælles regler for badevandskvalitet.

Dermed er EU-direktivet endeligt vedtaget. Alt fra badesøer i Sverige til palmestrande på Mallorca bliver nu underlagt de samme krav til vandkvaliteten.

De nye regler betyder, at vandet ved alle badestrande og søer bliver testet, og resultaterne offentliggjort på internettet.

Kravene til vandkvaliteten stiger gradvist, og i 2015 skal den enkelte strand klassificeres som tilfredsstillende, før området må betegnes som ’badestrand’.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024