Eva Kjer rystet over støtte til Greenpeace-aktion

FISKERI: Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er rystet over, at folketingspolitikere støtter Greenpeace-aktion i Kattegat. Oppositionen er rystet over, at ministeren blander sig i lovlig aktion.
Eva Kjer Hansen (V) var i går i samråd om Greenpeace-aktionen i Kattegat.
Eva Kjer Hansen (V) var i går i samråd om Greenpeace-aktionen i Kattegat.Foto: fvm.dk
Anders Jerking

Jeg er chokeret over, at der er folketingsmedlemmer, som synes, at det er i orden, at en organisation ændrer på naturens forhold. Det er rystende.

Eva Kjer Hansen (V)
Fødevareminister
Bølgerne gik ualmindeligt højt, da fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) onsdag var kaldt i samråd om Greenpeaces sten-aktion i den svenske del af Kattegat. Ministeren var rystet over, at medlemmer af Folketinget støttede aktionen. Oppositionen derimod var rystet over, at ministeren havde forsøgt at bremse en lovlig aktion i et andet land.

På samrådet tog Eva Kjer Hansen kraftigt afstand fra aktionen, som hun mente var selvtægt, fordi Greenpeace ved at dumpe 203 store granitsten i to natura 2000-områder havde ændret både naturen og fiskerimulighederne.

"Vi kan diskutere, hvilke tiltag der skal laves i natura 2000-områderne, men det må være myndighederne, der træffer beslutninger om, hvad der skal laves. Sådan må det være i et demokrati," sagde Eva Kjer Hansen og uddybede, at aktionen ikke ville have været lovlig i hverken Danmark eller Tyskland.

Chokerende støtte 
Herefter langede ministeren kraftigt ud efter de folketingsmedlemmer, der har støttet Greenpeace-aktionen.
"Jeg er chokeret over, at der er folketingsmedlemmer, som synes, at det er i orden, at en organisation ændrer på naturens forhold. Det er rystende," sagde hun.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024