Flere naturoplevelser til danskerne

NYHED: Skov- og Naturstyrelsen åbner friluftssæsonen med flere muligheder for at nyde naturen end nogensinde før. Naturlejrpladser, guidede ture og et væld af forslag til planlagte ture ligger klar til danskerne, som i stigende grad springer ud i naturen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Det var en stolt direktør for Skov- og Naturstyrelsen, som i går havde indkaldt til styrelsens årlige pressemøde ved Dyrehaven.

Med høj sol, skovbunden belagt med anemoner og udsigt til Fuglesangsøen kunne direktør Hans Henrik Christensen, og styrelsens vicedirektører gøre status og fortælle hvad Skov- og Naturstyrelsen har på bedding.

Fra kun at skulle beskytte naturen og tjene penge på skovdrift arbejder Skov- og Naturstyrelsen nu mere end nogensinde på at sikre danskerne bedre adgang til naturen. Skovdriften er nu blot et middel til at sikre danskerne flest mulige rekreative oplevelser.

Flere naturtilbud
"Det betyder, at vi nu byder på forslag til mere end 2000 forskellige naturoplevelser. Aktiviteterne kan man finde på vores hjemmeside, der sidste år havde 700.000 unikke brugere, et tal som er stigende," fortalte Hans Henrik Christensen, der i dagens anledning var i sin grønne uniform.

Dokumentation

Andre aktiviteter på miljøområdet hvor Skov- og Naturstyrelsen er involveret:

Et udpluk:

Udløber af Bilkasagen: Udvalg med Jann Sjursen som formand undersøger om planlovens bestemmelser for detailhandel skal ændres. Udvalget kommer med sine forslag i juni 2006.

1500 ekstra sommerhuse:
Skov- og Naturstyrelsen er i dialog med amter og kommuner om, hvor de 1500 sommerhuse kan ligge i den kommende region Nordjylland, det sydlige Jylland og Lolland.

Kortlægning af Natura 2000-områder:
Styrelsen er i gang med at kortlægge naturområder, og for at skaffe overblik over, hvad der skal til, for at Danmark kan opfylde EUs naturbeskyttelses direktiver.

Miljømilliarden
Den ekstra milliard til miljøet, som regeringen har afsat efter nogle år med voldsomme besparelser, vil for 700 millioner kroners vedkommende blive brugt på genopretning af naturen. Styrelsen er ved at planlægge hvilke overdrev, højmoser og klitheder og andre naturområder, der skal have et løft. Styrelsen forventer at foreslå 10-15 projekter.

Nationalparker:
I løbet af foråret kommer regeringen med sin redegørelse om nationalparker.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024