Flere V-borgmestre foretrækker regioner

Regeringen er parat til at flytte en række miljøopgaver fra kommunerne til staten. Men en række venstreborgmestre er uenige og vil have opgaverne placeret i de nye regioner.
Marie Andergren
Regeringen er ude af trit med dele af sit eget bagland, når det gælder om at omplacere en række miljøopgaver.

Flere venstreborgmestre siger samstemmende, at opgaver inden for vandområdet og naturbeskyttelse bør ligge hos regionerne fremfor hos staten.

"En embedsmand i København har ikke det samme kendskab til eksempelvis Mariager Fjord som en politiker, der bor og arbejder i området. Så hvis valget står mellem regionerne og staten, mener jeg, at opgaverne bør ligge på regionsniveau. Og det mener jeg generelt på alle områder," siger Randers' borgmester, det nyvalgte folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) til Amtsrådsforeningens blad MANDAT.

Efter lang tids pres fra opposition og eksperter er regeringen tilsyneladende parat til at fjerne en række miljøopgaver fra kommunerne for at få De Radikale og Socialdemokraterne med i et bredt forlig om strukturreformen. Regeringen er mest indstillet på at placere miljøopgaverne hos staten.

Dokumentation

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024