Foghs miljøpolitik får hård medfart

Henrik Wejdling fra Dansk Ornitologisk Forening er ikke imponeret over den ene milliard kroner, som VK-regeringen vil afsætte på miljøområdet de næste fire år. Han anklager regeringen for at have nedprioriteret naturbevarelsen til skade for dyre- og planteliv.

Der er nok at tage fat på, og den ene milliard synes pludselig ganske klejn. Måske havde det i virkeligheden været smartere at lade være med at skære ned fra starten. Naturgenopretning er og bliver dyrere end naturbevarelse! Lad det være en lære for dem, der måtte komme efter!

Henrik Wejdling
Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening

Valgindlæg af Henrik Wejdling, Hoverbestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening.

På valgkampens dag ét klaskede regeringen et 1 mia kroner stort stykke valgflæsk i bordet i form af løfter om tilførsel af midler til bl.a. naturgenopretning, nationalparker og en fordobling af skovarealet!

Umiddelbart forekommer det sært, hvad de mange penge nu skal gøre godt for, eftersom statsminister Fogh jo gang på gang har bedyret dansken, at ikke en fugl, ikke en fisk, ikke en frø har taget skade som følge af regeringens miljøpolitik. Men det udsagn skyldes nu nok også mest, at ministeren lidt kejtet fik kastet kikkerten for det blinde øje, da han skulle beskrive naturens tilstand.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024