Forbyd jagt på udsatte fugle

DEBAT: Dyrenes beskyttelse opfordrer politikerne til at forbyde jagt på udsatte fasaner og ænder. Foreningen mener, at dyrene bliver brugt som lerduer. I bund og grund er udsætning af fasaner allerede ulovlig, slår foreningen fast.

Mens de vokser op, er skydefuglene produktionsdyr med alle de begrænsninger, dette indebærer. De færdes i større og tættere flokke end deres naturlige adfærd giver grundlag for. Dette giver symptomer på mistrivsel såsom fjerpilning, kannibalisme, fugle der får pip, osv.

Arne Stevns
Præsident, Dyrenes Beskyttelse
Arne Stevns ,
Præsident, Dyrenes Beskyttelse

Vi har gennemgået Folketingets 1. behandling af Forslag til folketingsbeslutning om afvikling af skydefugle, og Vildtforvaltningsrådets arbejdsgruppes rapport om skydefugle og Rådets udtalelse i forbindelse med rapporten.

Dyrenes Beskyttelse kan acceptere jagt. I nogle situationer kan jagt være positivt, når man skyder svage dyr, som dermed undgår lidelse. Og dyr i naturen har i modsætning til produktionsdyr et frit liv, hvor dyrene har mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd, så længe det varer.

Betingelsen for Dyrenes Beskyttelse er, at jagten skal høste af naturens overskud, og at de jagtetiske regler bliver fulgt. Men det er jo netop ikke tilfældet i denne sag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024