Fortæl befolkningen realiteterne om klimaet

DEBAT: Det er nu på høje tid at EUs regeringsledere får justeret de målsætninger, der skal til for at opfylde det overordnede mål om en global temperaturstigning på max 2 grader. EU må gå forrest og fortælle befolkningerne sandheden om, hvad der er nødvendigt, skriver dagens debatør fra Noah

At støtte teknologiske fix som CO2-undergrundslagring og biosprit er spild af penge, der ikke løser miljøproblemerne. De mange milliarder Euro der i dag er afsat til forskning og udvikling af atom-teknologi må dirigeres over i energibesparelser og vedvarende energi.

Kim Ejlertsen
NOAH, energimedarbejder
Af Kim Ejlertsen,
NOAH´s Energigruppe

EU-regeringsledernes forårstopmøde starter på torsdag, og her skal statsminister Anders Fogh Rasmussen bl.a. diskutere EU´s klimapolitik. Det drejer sig om EU´s målsætningerne for perioden efter 2012, hvor Kyoto Protokollens første periode udløber.

Miljøministrene og energiministrene har udtalt sig om behovet for en ambitiøs EU-politik på området, men der mangler noget meget vigtigt – sammenhæng.

400 frem for 550
Hidtil har man troet, at en ækvivalent CO2-koncentration på et stykke under 550 ppmv var tilstrækkelig til at holde den globale temperaturstigning under de kritiske 2 grader. Nu viser en lang række analyser , at en stabilisering på 550 ppmv CO2-ækvivalenter giver en middel sandsynlighed på 82% (63% - 99%) for at den globale temperaturstigning kommer over 2 grader.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024