Fortsat strid om beskyttede havområder

NYHED: Oppositionen mener, at regeringen ikke har sikret Natura 2000-områderne korrekt og tilstrækkeligt. Miljøprofessor peger på flere alvorlige fejl i dansk implementering.
Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis man overførte Danmarks implementering af beskyttelsen af Natura 2000-områderne til straffeloven omkring tyveri, så vil det svare til, at du gerne må stjæle, indtil du har fået et påbud om ikke at stjæle. Og når du har fået et påbud om ikke at stjæle hos købmand Jensen, så må du stadig gerne stjæle hos købmand Hansen med disse regler.

Peter Pagh
Professor i miljøret, KU
Den er gal med beskyttelsen af de danske Natura 2000-områder til havs. Det mener oppositionen stadig, efter at de i går havde trukket miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd for at få klarhed over, hvad ministeren vil gøre for at sikre nuværende og kommende habitatområder, som Natura 2000-områder også kaldes.

Miljøminister Troels Lund Poulsen forklarede imidlertid på samrådet, at regeringen som opfølgning på kritikken fra EU har strammet love og bekendtgørelser, som skal sikre habitatområderne.

"Og jeg skal i parentes bemærke, at der er mangler, som der er rettet op på fra tidligere regeringer," sagde Troels Lund Poulsen under sin redegørelse ved samrådet.

Troels Lund: Vi er på forkant
Oppositionen kritiserer regeringen for, at beskyttelsen af eksisterende habitatområder ikke er tilstrækkelig. Men miljøministeren afviste i samrådet denne kritik:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024