Frygt for nedprioritering af miljøet med topmøde i '09

NYHED: Landbruget, KL, DN, SF og R frygter, at klimatopmødet i København i 2009 vil tage Miljøministeriets opmærksomhed og service fra andre områder. DI er rolig.
Danmarks Naturfredningsforening frygter, at Miljøministeriet ikke både kan forberede klimatopmøde og implementere krævende EU-direktiver som Vandrammedirektivet.
Danmarks Naturfredningsforening frygter, at Miljøministeriet ikke både kan forberede klimatopmøde og implementere krævende EU-direktiver som Vandrammedirektivet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har det rigtigt skidt med udsigten til, at Miljøministeriet får mere travlt. Selv om vi er glade for, at topmødet bliver i Danmark, så må det ikke gå ud over den daglige sagsbehandling. Serviceniveauet er allerede nu for lavt inden for sagsbehandlingen på en række områder.

Claus Richter
Landbrugsraadet

Danmarks ja til at huse klimatopmødet i 2009 har vakt stor glæde og ros til regeringen fra samtlige medvirkende i denne artikel. Alle mener, at regeringen har gjort det helt rigtige, og at det vil gavne Danmark.

Men alle undtagen DI nærer dog også en frygt for, at Miljøministeriets andre opgaver vil blive nedprioriteret. En frygt, de har fået bekræftet med miljøministerens departementschefs melding i dagens anden artikel, hvor han blandt andet siger, at ministeriet må hente ressourcer fra andre dele af Miljøministeriet i form af medarbejdere.

Landbrug bekymret
Og om topmødet vil gå ud andre områder svarer han:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024