Frygt for privatisering af affaldssektor

RenoSam frygter, at regeringen forbereder en omfattende privatisering med det seneste affaldsudspil. Miljøministeren afviser.
Foto: Søren Svendsen
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Så først vil der skulle laves nogle undersøgelser af, om der er dele af sektoren, som med fordel kan privatiseres - og om det i givet fald vil være en fordel. Der er helt klart nogle områder, hvor det ikke vil være hensigtsmæssigt at privatisere.

Jørn Dohrmann
Miljøordfører, DF

Er regeringen ved at liste en storstilet privatisering af affaldssektoren ind af bagdøren, og er regeringens seneste affaldsudspil forberedelsen?

Dette interessante spørgsmål vil de kommunale affaldsselskabers interesseorganisation, RenoSam, meget gerne have regeringens svar på. De har nemlig læst affaldsudspillet.

"Forslaget lægger op til at isolere og fjerne affaldsopgaverne fra den kommunale administration. Det kan tolkes som starten på en liberalisering og privatisering af sektoren. RenoSam er ikke tilhænger af en privatisering af affaldssektoren," skriver formand for RenoSam Vagn S. Larsen i sit høringssvar til regeringens affaldsudspil.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024