Fyrværkerifabrikker kan blive i boligområder

SFs Villy Søvndal kritiserer tredje punkt i regeringens 10-punkts-plan. Formuleringen er en "gummiparagraf" som åbner op for, at fyrværkerifabrikker fortsat kan ligge i boligområder. Miljøudvalgets formand, Eyvind Vesselbo, afviser.
Marie Andergren

Der må jo være en baggrund for regeringens blødere formulering. Man står jo i afvejningen mellem at skulle genere nogle folk, som driver virksomhed, eller at sikre nogle mennesker. Og der er risikoen, at erhvervsinteresserne igen kommer til at dominere, når presset har lagt sig.

Villy Søvndal (SF)
Medlem af Forsvarsudvalget
Fakta
Regeringen vil senest marts 2005 komme med en plan for, hvordan det kan sikres, at der ikke fremover kan placeres større fyrværkerivirksomheder i boligområder samt for, hvordan allerede beliggende fyrværkerivirksomheder/ lagre kan flyttes ud eller på anden vis gøres fuldt sikkerhedsmæssigt forsvarlige.

Kilde: Punkt tre i regeringens 10-punkts-plan
Fyrværkerifabrikker kan blive i boligområder, fordi regeringen har lavet en "gummiparagraf", der ikke klart forbyder fyrværkerifabrikker i boligområder.

Det mener SFs Villy Søvndal, som kritiserer det tredje punkt i regeringens nye10-punkts-plan til forbedring af fyrværkerisikkerheden i Danmark. Den blev drøftet under gårsdagens åbne samråd om katastrofen i Kolding.

"Den sidste formulering er en gummiparagraf. For den siger, at hvis man kan opbevare lidt mindre krudt eller afdække fyrværkeriet lidt bedre, så kan man bevare fyrværkerifabrikker, der ligger i boligområder. Om et år er diskussionen nok ikke så højt prioriteret, og så dur det ikke, at bestemmelserne ikke er klare," siger Villy Søvndal til Altinget.

I regerings-planens tredje punkt står der, at "regeringen senest den 1. marts 2005 vil komme med en plan for, hvordan allerede beliggende fyrværkerivirksomheder/lagre kan flyttes ud eller på anden vis gøres fuldt sikkerhedsmæssigt forsvarlige."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024