Gjerskov afventer EU i bisfenol-sag

KEMI: Frankrig er ved at forbyde bisfenol A i produkter, som kommer i berøring med fødevarer. Herhjemme vil fødevareminister Mette Gjerskov (S) først afvente en ny EU-undersøgelse.
Anders Jerking
Fødevareminister Mette Gjerskov (V) vil ikke nu og her indføre et nationalt forbud mod bisfenol A i produkter, der kommer i berøring med fødevarer. Det skriver hun i et svar til Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen.

Baggrunden er, at Frankrig er vej med et lignende nationalt forbud, efter at det franske agentur for fødevaresikkerhed (ANSES) i en rapport har konstateret, at bisfenol A, som mistænkes for at være hormonforstyrrende, har en sundhedsmæssig effekt på dyr, der udsættes for stoffet.

Men på trods at de nye franske undersøgelser er Mette Gjerskov altså ikke parat til et forbud. Hun vil i stedet afvente, at Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) undersøger den franske rapport.

"Når EFSA/ANSES-dokumentet er tilgængeligt, vil de danske eksperter vurdere materialet. Jeg afventer deres vurdering, før jeg vil tage stilling til, om vi bør ændre vores nuværende beskyttelsestiltag," skriver hun i sit svar til Per Clausen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024