Gjerskov i nyt samråd om randzoner

RANDZONER: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) skal i et samråd om kortgrundlaget for de kommende randzoner. Samtidig har Bæredygtigt Landbrug stævnet staten for randzonerne.
Anders Jerking

Den heftige debat om de kommende randzoner fortsætter. Torsdag skal fødevareminister Mette Gjerskov (S) for anden gang i samråd om sagen.

Denne gang drejer samrådet sig om det kortgrundlag, der kommer til at ligge til grund for randzonerne, der efter planen skal oprettes til efteråret. Landbrugsavisen kunne fredag fortælle, at de kommende kort ikke vil udpege alle randzonerne, og at landmænd derfor i nogle tilfælde selv skal vurdere, om der skal være randzone eller ej.

Den situation er både Landbrug & Fødevarer og Venstre og Konservative utilfredse med. VK har derfor kaldt ministeren i samråd, hvor hun skal redegøre for arbejdet med at tilvejebringe korrekt kortmateriale, ligesom Gjerskov skal svare på, om hun vil udskyde randzonerne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024