Gjerskov: Randzoner en fordel for landmænd

SAMRÅD: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) mener, at hun er på landbrugets side, når hun giver befolkningen adgang til randzonerne. Samtidig afviser ministeren, at forslaget har karakter af ekspropriation.
Anders Jerking
En række landmænd har truet med at stævne staten, efter fødevareminister Mette Gjerskov (S) har bebudet, at befolkningen skal have adgang til de kommende randzoner. Men landmændene burde i stedet takke regeringen. Det var den kontante melding fra Gjerskov, som torsdag var kaldt i samråd om sagen.

"Jeg er på landbrugets side. Og jeg mener også, at jeg er på landbrugets side i denne sag. Jeg har fulgt debatten om offentlighedens adgang til randzonerne tæt, og det er min klare opfattelse, at landbruget ville stå sig meget bedre med offentligheden, hvis landbruget udviste en smule rummelighed i denne sag," sagde ministeren og fortsatte:

"I stedet for at bruge mange millioner kroner på en reklamekampagne for at forbedre sit image, så kunne man starte med at blive venner med naboen. Det her er en måde, landmændene kan blive gode venner med naboerne på."

Den bemærkning vakte forargelse hos flere politikere, blandt andre Venstres miljøordfører, Henrik Høegh, som påpegede, at høringssvarene til lovforslaget ikke tyder på, at Gjerskov og landbruget er på samme side i denne sag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024