Grøn Vækst udskudt til marts

UDSPIL: Oppositionen og DF raser over, at regeringens Grøn Vækst-udspil endnu engang er udskudt. DF kalder det en skandale. K fastslår, at udspillet bliver historisk.
Foto: colourbox
Anders Jerking

Det er en skandale. Vi har ventet alt for længe. Det er under al kritik, at vi får en masse ord, men ingen konkrete initiativer.

Jørn Dohrmann
Miljøordfører, DF
Er Grøn Vækst ved at visne og gå ud? Det spørgsmål stiller oppositionens miljøordførere. De er stærkt utilfredse med, at regeringens højtprofilerede natur- og landbrugsplan endnu engang er blevet udskudt. Planen laves i fællesskab mellem syv ministerier og skal ramme en hårfin balance, der på samme tid sikrer vækst i landbruget og bedre natur.

I Grøn Vækst-kommissoriet hedder det, at udspillet skal præsenteres omkring årsskiftet. Så blev planen udskudt til februar, og nu meddeler Økonomi- og Erhvervsministeriet, at den først kommer i marts.

En skandale 
Det er DF's miljøordfører Jørn Dohrmann stærkt utilfreds med.
"Det er en skandale. Vi har ventet alt for længe. Det er under al kritik, at vi får en masse ord, men ingen konkrete initiativer. Jeg tror, at regeringen internt er rygende uenige," siger han.

Mister et år
De radikales miljøordfører Johs. Poulsen er også utilfreds. Han mener, at forsinkelsen får store konsekvenser for naturen og påpeger, at regeringen sammen med DF og de Radikale havde en aftale om inden jul at finde nye tiltag, der kunne hjælpe vandmiljøet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024