Grønne tager tilløb til EU-retssag

NYHED: NGO'er har fundet private borgere, som skal til for at starte en retssag mod danske myndigheder for at sikre renere luft i byerne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danmarks Naturfredningsforening, NOAH og Det Økologiske Råd mødes i næste uge med beboere fra forureningsramte Åboulevarden (Nørrebro), som har kontaktet det lokale Agenda 21-kontor på Nørrebro.

Mødet er en udløber af en vigtig principiel EU-dom fra slutningen af juli, som gør det muligt for borgere i områder, hvor grænseværdierne for luftforureningen overskrides, at lægge sag an mod de relevante myndigheder.

"Vi skal tale om, hvilken strategi vi skal bruge, om det er borgere, eller om det er en forening, som skal lægge sag an mod staten. Målet vil for os være at sikre, at Københavns Kommune kan få lov til at indføre større og mere restriktive miljøzoner samt roadpricing, siger Erik Jørgensen, der er centerleder i det lokale miljøcenter, Agenda 21 Grøn Nørrebro. De to tiltag skal sikre færre biler og dermed mindre luftforurening.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024