Hedegaard skulle have sagt nej tak til ministerpost

Trods sine åbenlyse talenter risikerer miljøminister Connie Hedegaard politisk lammelse. Det skriver politisk redaktør Anders Krab-Johansen i et indlæg i Børsen. De Konservative har tabt hele den fremgang, som miljøministeren gav partiet i august. Det burde give bekymringer.
Marie Andergren

Connie Hedegaard har endnu tilbage at vise, at hun kan bidrage til regeringen. Indtil videre har hun mest profileret sig som modstander af Foghs politik og strategi. Hvis det er alt, hvad Connie Hedegaard kan levere, var hendes ja til en ministerpost en fejl for regeringen og hende selv.

Anders Krab-Johansen
Børsens politiske redaktør
Connie Hedegaard har efter 134 dage på miljøministerposten opbrugt hele sin politiske kapital hos samarbejdspartnerne Venstre og Dansk Folkeparti, og derfor risikerer hun politisk lammelse.

Sådan lyder vurderingen fra Børsens politiske redaktør, Anders Krab-Johansen.

I løbet af Connie Hedegaards korte ministertid har der været en lind strøm af sager. Først sagen om Miljøministeriets budget, siden spørgsmålet om ombygningen af Bilka i Horsens, hendes højlydte kritik af Dansk Folkeparti på De Konservatives landsråd og senest striden med de to andre borgerlige partier om udstykning af nye sommerhusgrunde.

"Dansk Folkeparti og Venstres kritik af Connie Hedegaard skal ikke undervurderes, for den kan forhindre hende i at vise politiske resultater. Der er en risiko for, at hun splitter det borgerlige flertal, vanskeliggør det politiske arbejde og står tilbage uden politiske resultater - og så går glansen af kronprinsessen," skriver Anders Krab-Johansen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024