Hjælp på vej til private skovejere

Regeringen nedsatte i går et udvalg, der skal se på mulighederne for at hjælpe de private skovejere, der er hårdest ramt efter lørdagens storm. Dansk Skovforening tør endnu ikke juble. Men den håber, at udvalget vil give skovejerne lov til at trække indtægten fra salget af de mange væltede træer fra i skat.
Marie Andergren

Vi tør endnu ikke juble. Men vi er meget glade for, at miljøministeren vil se på skatteforholdene. Det har vi ventet på i flere år. Som det ser ud nu, er skovbruget stillet ringere end ved alle tidligere storme.

Martin Einfeldt
Informationschef i Dansk Skovforening
Fakta
  • Stormen i lørdags medførte omfattende skader i skovene. Et foreløbigt forsigtigt skøn er, at der samlet set er væltet 1-1,5 mio. m3 træ.

  • Til sammenligning væltede der ca. 3,6 mio. m3 træ i orkanen i 1999.

  • På baggrund af erfaringerne fra de økonomiske konsekvenser af orkanen 3. december 1999 skønnes det, at der er tale om skader i skovene for ca. 300 mio. kr.

  • Værst er det gået ud over Vest- og Nordjylland, hvor orkanen har ramt hårdt i de store plantageområder. Men i Nordsjælland har stormen også medført betydelige skader i skovene.

  • To tredjedele af det ramte areal vurderes at være privat ejet.

  • På baggrund af erfaringerne fra de økonomiske konsekvenser af orkanen 3. december 1999 skønnes det, at der er tale om skader i skovene for ca. 300 mio. kr.


  • Kilde: Dansk Skovforening og Miljøministeriet
    Miljøministeren rækker nu hånden ud mod de private skovejere, som er hårdest ramt efter lørdagens storm.

    I går besluttede regeringen at nedsætte et hurtigtarbejdende udvalg, som skal afdække mulighederne for at hjælpe de private skovejere, der ejer to tredjedele af de berørte skove.

    "Det er en alvorlig situation, de private skovejere er havnet i efter weekendens storm. Både de private og de offentlige skove står over for en meget betydelig oprydningsopgave, som har store praktiske og økonomiske konsekvenser," siger miljøminister Connie Hedegaard (K).

    Det hurtigtarbejdende udvalg skal se på skatteforholdene for skovbruget og de rammevilkår, skovbruget er underlagt.

    Dokumentation

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024