Høegh klar med nationalpark-løsning

NATIONALPARK: Venstres miljøordfører, Henrik Høegh, mener, at han kan løse konflikten om nationalparken i Nordsjælland. Forligskredsen mødes fredag til et møde, som kan blive knald eller fald for nationalparkerne i Nordsjælland og ved Skjern Å.
Nationalparken i Thy er for længst etableret - men andre parker hænger nu i en tynd tråd.
Nationalparken i Thy er for længst etableret - men andre parker hænger nu i en tynd tråd.Foto: www.danmarksnationalparker.dk, foto: Barker og Barker Luftfotografi
Anders Jerking

Hvis Ida Auken ikke vil være med på vores model med lokal opbakning, så dør projektet om en nationalpark i Nordsjælland fredag. Så må vi kigge videre.

Jørn Dohrmann (DF)
Miljøordfører

Når forligspartierne bag nationalparkerne fredag mødes i Miljøministeriet, tropper Venstres miljøordfører, Henrik Høegh, op med et kompromis-forslag, som han mener, kan redde nationalparken i Nordsjælland.

"Jeg har en plan, som lodsejerne er med på, og som borgmestrene er positive over for. Hvis de andre partier siger nej til det, så er det fordi, at de ikke vil have en nationalpark i Nordsjælland," siger Høegh.

Forligskredsen, som tæller alle partier på nær Enhedslisten, er fredag kaldt til møde hos Ida Auken (SF) for at diskutere fremtiden for nationalparkerne i Nordsjælland og ved Skjern Å.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024