Høegh: Kommuner skal have besked om vandløb

VANDPLANER: Henrik Høegh (V) vil have miljøministeren til at informere kommunale politikere om, at vandløbsindsatsen kun skal gennemføres, hvis der er penge til kompensation.
Anders Jerking
De kommunale politikere mangler klar besked om den kommende vandløbsindsats. Det mener Venstres miljøordfører, Henrik Høegh, efter samtaler med mange byrådspolitikere.

I vandplanerne er den ændrede vandløbsvedligeholdelse beskrevet som en bunden opgave for kommunerne. Men den tidligere regering var på linje med landbruget bekymret for, at den ændrede vedligeholdelse nogle steder vil medføre oversvømmelser og efterfølgende tab for landmænd og husejere. Derfor vedtog VK-regeringen, at kommunerne kun må sætte en indsats i gang, hvis de har sikret sig, at der er penge i den statslige pulje til kompensation.

Det er dette forbehold, som Høegh frygter, at de kommunale politikere ikke kender til.

"Når jeg taler med byrådspolitikere, så har de den opfattelse, at de har fået en lodret ordre om at gå i gang med det hele. Det virker ikke, som om de har fået at vide, at de kun skal lave det, hvis der er penge til kompensation," siger han.

Han påpeger, at der kun er 70 millioner om året til kompensation, og det, mener han, ikke rækker til kompensation for alle vandløbsprojekterne i vandplanerne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024