Hul på strukturreformens miljødel

Folketinget tager i dag hul på førstebehandlingen af de i alt otte lovforslag, som miljøminister Connie Hedegaard har fremsat i forbindelse med strukturreformen. Oppositionen forventes at beskyde ministeren. Men den erkender, at den ikke har nogen nye argumenter i posen.
Marie Andergren
Folketinget tager i dag hul på førstebehandlingen af de i alt otte lovforslag, som miljøminister Connie Hedegaard (K) har fremsat i forbindelse med strukturreformen.

Kl. 10.00 vil Connie Hedegaard stå kampklar på Folketingets talerstol, og hun får sandsynligvis fyraften sent.

Oppositionen forventes nemlig at beskyde ministeren med et arsenal af argumenter om hvorfor, opgavefordelingen burde være anderledes. Hver ordfører får otte-ti minutters taletid alene til hvert af de første tre lovforslag.

"Vi har selvfølgelig snakket sammen os miljøordførere imellem, men vi har ikke nogle nye argumenter i posen. Vi vil komme med en generel kritik af hele projektet, fordi man med opgavefordelingen mellem kommuner og stat smadrer de faglige miljøer i amterne og vanskeliggør en planlægning ud over den enkelte kommunegrænse," siger Enhedlistens miljøordfører, Per Clausen, til Altinget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024