Hver 2. EU-borger frygter pesticidrester

NYHED: 63 pct. af EU-borgerne bekymrer sig over pesticidrester i frugt og grønt. Det viser en ny undersøgelse fra Eurobarometer. Det Økologiske Råd mener, at de danske myndigheder burde tage bekymringen mere alvorligt.
Fakta
  • Rapporten "Risk Issues" er offentliggjort i februar og foretaget af EU-Kommissionens Eurobarometer for EU's Sundheds- og Forbrugerdirektorat og Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

  • Den danske del af undersøgelsen er foretaget af Analyseinstituttet Gallup blandt 1.011 danskere I perioden 8. september til 6. oktober 2005.

    Hele rapporten Risk Issues kan læses her under 'Latest Updates'


  • Kilde: Eurobarometer - rapporten Risk Issues
    Mere end hver anden borger i EU (63 pct.) er bekymret for, at der er pesticidrester i de æbler og gulerødder, de sætter tænderne i.

    Størst er bekymringen blandt grækerne, her udtrykker hele 87 pct. af befolkningen stor bekymring. Mens 61 pct. af danskerne er meget bekymrede, og hollænderne med kun 41 pct. er de mindst bekymrede EU-borgere.

    Råd: Tag bekymring alvorligt
    Det Økologiske Råd mener, at der er god grund til at tage forbrugernes bekymringer alvorligt. Rådet henviser bl.a. til deres seneste opgørelse, der, som omtalt i Altinget for nylig, viser en voldsom stigning i pesticidrester i frugt og grønt.

    "Eurobarometers undersøgelse viser jo, at mange forbrugere oplever det som et problem. De ønsker så få pesticidrester som muligt i deres fødevarer," siger landbrugspolitisk medarbejder i Det Økologiske Råd Hans Nielsen.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024