Initiativer om kørsel er endt bag øret

NYHED: S og DF glæder sig over ordninger om fælleskørsel, men der mangler politisk vilje til at udbrede kendskab til initiativerne.
Natali Braagaard

Det handler om at få nogle penge bevilliget, så kendskabet kan blive udbredt – det er jo meget enkelt. Det kan ikke være de store pengebeløb, vi snakker om. Jeg skriver mig det bag øret.

Poul Andersen
Trafikordfører (S)

Eksperter, fagfolk og politikere er enige om, at ordninger om sammenkørsel giver færre biler på vejene, og mindsker udledning af CO2. Alligevel kniber det med at yde den økonomiske opbakning, som de private hjemmesider gomore.dk og pendlernet.dk efterlyser. Det på trods af, at hjemmesiderne oplever stigende interesse fra pendlerne.

DF fremlægger for minister
Fra både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti lyder der således også udelukkende ros til de private initiativer om sammenkørsel - alligevel synes ordningerne ikke at stå højt på politikernes prioriteringslister:

"Vi kan ikke asfaltere os ud af trængslen på vejene. Det handler om at få nogle penge bevilliget, så kendskabet kan blive udbredt  - det er jo meget enkelt. Det kan ikke være de store pengebeløb, vi snakker om. Jeg skriver mig det bag øret," siger Socialdemokratiets trafikordfører Poul Andersen og henviser til partiets trafikudspil - der kommer til foråret.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024