Kamp om kemikaliereform

NYHED: Industrien har fået flere indrømmelser omkring kemikaliereformen REACH. Mange EU-parlamentarikere frygter, at reformen bliver udsat, og vil derfor have en aftale i hus nu.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

REACH er en fuldmoden frugt, som vi skal plukke nu. Gør vi det ikke, så risikerer vi, at den rådner, og vi har tabt det hele på gulvet

Guide Sacconi,
EU-parlamentets leder af REACH-forhandlingerne
Fakta
Hvad betyder lempelsen
Ændringen af REACH-forslaget betyder blandt andet, at gruppen af stoffer der produceres imellem 1 og 10 tons, vil være underlagt færre krav til registrering.

Dette vil ifølge industriudvalget især hjælpe de små og mellemstore virksomheder, som ofte bruger kemiske stoffer i mindre mængder.

Industrien har advaret om, at REACH uden denne indrømmelse, vil gøre det svært for de mindre virksomheder at klare sig, fordi udgifterne i forbindelse med registrering vil være relativt store. De farligste af stofferne der bliver brugt mellem 1 og 10 tons af vil dog ikke være berørt af lempelsen.


Kilde: Altinget
Bruxelles. Kort tid før EU-parlamentet skal stemme om EU's kemikaliereform, REACH, har industrien fået flere indrømmelser i bestræbelserne på at sikre et flertal for reformen inden torsdag i næste uge, hvor afstemningen finder sted.

Det oplyste italieneren Guido Sacconi (socialistgruppen), som leder forhandlingerne, i går på et pressemøde i parlamentet. Han understregede, at han ikke har givet indrømmelserne med sin gode vilje - men efter pres fra blandt andet parlamentets industri-udvalg og udvalget for det indre marked, som mener, at REACH uden indrømmelserne vil være for bureaukratisk og vil ramme de små og mellemstore virksomheder.

Frygt for tysk benspænd
Men eftersom Tyskland tidligere på ugen tilkendegav, at de ønsker, at ministerrådet skal udsætte afstemningen om REACH til næste år i stedet for senere på måneden har EU-parlamentarikerne - især de der støtter en stram reform - fået travlt.

”REACH er en fuldmoden frugt, som vi skal plukke nu. Gør vi det ikke, så risikerer vi, at den rådner, og vi har tabt det hele på gulvet, sagde Guide Sacconi, som frygter at en udsættelse vil åbne op for endnu flere drøftelser og krav om indrømmelser til industrien.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024