KL ønsker hjælp fra Dansk Landbrug

DEBAT: KL ønsker klare og entydige retningslinjer fra Folketinget, når kommunerne overtager amternes VVM-sagerne. Dagens debattør opfordrer Dansk Landbrug til at støtte KL's krav

Får vi vejledende retningslinier fra Folketinget, der er tågede, så risikerer vi, at kommunerne overtager de mange administrative og politiske problemer, som amterne har i dag. Det er disse problemer, der giver lange sagsbehandlingstider.

Eske Groes
Kontorchef i KL
Af Eske Groes,
Kontorchef i KL

Dansk Landbrug er nervøs ved sagsbehandlingstiderne, når kommunerne efter nytår skal håndtere VVM-sagerne efter den nye lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug.

KL kan også være nervøs, men det er ikke for sent at forebygge de værste problemer. Slet ikke, hvis Dansk Landbrug støtter forslagene.

KL ønsker for det første et klart og entydigt beskyttelsesniveau, som er fastsat af Folketinget. Det skal udtrykkes i grænseværdier eller andre helt klare og objektive mål for, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er. Dette beskyttelsesniveau skal fremgå af en bekendtgørelse, så man kan se, at det er alvorligt ment.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024