Kommission med fokus på biodiversitet

KOMMISSION: Kampen for at standse tabet i biodiversitet får en fremtrædende rolle for Natur- og Landbrugskommissionen. Det vækker glæde hos grønne organisationer, mens Skovforeningen undrer sig over, hvorfor skovene endnu en gang er blevet glemt.
Foto: Colourbox
Anders Jerking
Både fugl, fisk, frø og landmænd skal have det bedre. Det er den bundne opgave for regeringens Natur- og landbrugskommission, som blev nedsat tirsdag med Jørn Jespersen som formand.

Kommissionen skal både komme med forslag til løsning af landbrugets økonomiske og miljømæssige udfordringer samt forslag til, hvordan man få mere og bedre natur.

"Vi har brug for en ny begyndelse, der løsner op for den årelange konflikt mellem landbrug og natur. Kommissionen skal svare på to vigtige spørgsmål: Hvad skal dansk landbrug leve af i fremtiden? Og hvordan får vi mere natur i Danmark?" siger miljøminister Ida Auken (SF) i en pressemeddelelse.

I kommissoriet understreger regeringen, at det er et selvstændigt mål at styrke biodiversiteten. Ligesom det understreges, at Danmark i EU- og FN-regi har forpligtet sig til at standse tilbagegangen i biodiversitet inden 2020. "Det er derfor nødvendigt at sikre fuld gennemførelse af Natura2000-direktiverne og opfølgning på Nagoya Protokollen," hedder det i kommissoriet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024