Kommune-gabestok lagt på nettet

MILJØGODKENDELSER: Listen over hurtige og langsomme kommuner i forhold til landbrugets miljøgodkendelser ligger nu frit tilgængelig på nettet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ansvarlige politikere i dette land må tage hånd om denne opgave nu. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at alt sættes i stå, fordi vi ikke kan få forvaltet den lovgivning, der er vedtaget.

Peter Gæmelke
Formand, Dansk Landbrug

Meget mod KL's vilje har Miljøstyrelsen på ordre fra miljøminister Troels Lund Poulsen (V) udarbejdet en online-liste, der viser, hvor mange ansøgninger om miljøgodkendelser fra landmænd, kommunerne har modtaget siden 2007.

Listen viser nemlig også, hvor mange ansøgninger de enkelte kommuner har afgjort, og dette har vist en stor spredning i kommunernes hurtighed.

Listen viser, at det ikke er kommuner med få eller mange ansøgninger, som er langsomme. I Favrskov Kommune i Østjylland har man modtaget 45 ansøgninger om miljøgodkendelser, men har fået lavet 0 procent afgørelser.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024