Kommuner er uden politisk ansvar

NYHED:Dansk Industri er dybt frusteret over, at en samlet opposition har kuppet regeringens planer for håndtering af skrot. Kommunerne kommer nu til at lave produktion på et område, de ikke har noget politisk ansvar for. DI frygter, at ordningen fører til konkurrenceforvridning.
Marie Andergren

Fordi lovgiver ville bevare 20 kommunale arbejdspladser, har man ikke kunnet blive færdig med denne lov, selvom den lå klar lige før folketingsvalget.

Lars Aagaard
Miljøchef i Dansk Industri
Fakta
  • Miljøminister Connie Hedegaard (K) har fremlagt et forslag på foranledning af krav fra EU, som skal afvikle de kommunale skrotordninger og overlade markedet for elektronikskrot til private selskaber.

  • Miljø- og Planlægningsudvalget afgav sin betænkning onsdag i sidste uge. Heraf fremgår det, at et flertal udenom regeringen stemmer for De Radikales ændringsforslag.

  • Det betyder, at kommunerne nu alligevel får lov til at drive elskrotbehandlingsanlæg, selv om VK-regeringen i lovforslaget lagde op til, at det ikke længere skal være en kommunal opgave at behandle affald af elektrisk og elektronisk udstyr.


  • Kilde: Altinget
    Dansk Industri er dybt frusteret over, at en samlet opposition har kuppet regeringens planer for håndtering af skrot.

    Som Altinget omtalte onsdag i sidste uge, har Dansk Folkeparti sammen med den øvrige opposition sat en stopper for miljøminister Connie Hedegaards plan om, at kommunerne ikke længere må drive skrotselskaber.

    "Vi er skuffede over, at et flertal i Folketinget synes, at kommunerne nu også skal til at være erhvervsvirksomheder. Kommunerne kommer nu til at lave produktion på et område, som de ikke har noget politisk ansvar for. Det rykker ved den principielle afgrænsning af, hvad kommunerne må," siger Lars Aagaard, miljøchef i Dansk Industri, til Altinget.

    Han henviser til, at intet nu sætter en stopper for at kommunerne også kan drive slagterier, mejerier og andre produktionsvirskomheder, hvor de heller ikke har et politisk ansvar.

    Dokumentation

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024