Kommuner kappes om at spare på energien

Et rekordstort antal kommuner har tilmeldt sig en ny landsdækkende energisparekonkurrence, som fjernvarme-, naturgas- og elselskaber arrangerer. Og der er meget at spare. Den samlede energiregning i den offentlige sektorer er nemlig 10-15 procent højere end nødvendigt.
Marie Andergren
Et rekordstort antal kommuner har tilmeldt sig en ny landsdækkende energisparekonkurrence, som fjernvarme-, naturgas- og elselskaber arrangerer.

Og der er også al mulig grund til at få kommunerne til at gøre noget ved energiforbruget. Den samlede energiregning i den offentlige sektorer er nemlig 10-15 procent højere end nødvendigt, ifølge ELFOR, brancheforeningen for de danske eldistributionsselskaber.

161 af landets 271 kommuner har tilmeldt sikonkurrencen, da fristen udløb forleden. Aldrig nogen sinde tidligere har kommunerne udvist så stor interesse for at rivalisere om at spare på energien.

Konkurrencen går ud på at være bedst til at holde hus med energien. El-, naturgas- og fjernvarmeselskaberne stiller en præmie på 30.000 kr. på højkant til den kommune, der har nedbragt sit energiforbrug mest det seneste år. Præmien er et maleri og et diplom som ”Årets Energisparekommune 2005”.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024