Kommuner skal indrapportere problemer med husdyrlov

DOKUMENTATION: Skov- og Naturstyrelsen beder alle kommuner melde tilbage - inden for en uge - hvilke problemer de har med it-systemet, der skal administrere husdyrloven.
Fakta

For at få et overblik over det samlede antal sager om husdyrbrug ude i kommunerne vil styrelsen også bede kommunerne om at oplyse:

 

  • Hvor mange ansøgninger har kommunen liggende.
  • Hvor mange ansøgninger er under behandling.
  • Hvor mange sager er afgjort.

Kilde: Altinget.dk

Skov- og Naturstyrelsen har i dag sendt et åbent brev til alle landets kommuner, hvor styrelsen anmoder kommunerne om at give konkrete oplysninger om de problemer, som nogle af kommunerne oplever med at behandle miljøgodkendelser efter den nye husdyrlov. Resultatet af rundspørgen skal bruges til at vurdere, om der er behov for at lave ændringer. 

Se hele brevet nederst.

Dokumentation

Skov- og Naturstyrelsens brev til Kommunerne: 
Lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug

Den nye lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug trådte som bekendt i kraft 1. januar 2007. Siden da har vi i Skov- og Naturstyrelsen - på flere fronter - rustet kommunerne til sagsbehandlingen efter de nye regler. Kommunerne har modtaget en vejledning om, hvordan de nye regler bør fortolkes. Der er holdt adskillige kurser for miljømedarbejderne i kommunerne. Til efteråret følges op med flere dybdegående kurser på den kommunale højskole.

Der er udviklet et nyt IT-system, som efter opstartsproblemer nu fungerer, så landmanden kan indsende sin ansøgning til kommunerne og få den behandlet. Og vi har bestræbt os på at holde vores hjemmeside opdateret med seneste faglige nyt, og så hurtigt som muligt besvare et meget stort antal henvendelser.

I flere kommuner ser det ud til, at man er kommet godt i gang med at behandle ansøgninger om miljøgodkendelser efter den nye lov. I andre kommuner gives der udtryk for - i pressen eller på anden måde - at regler og IT-system ikke fungerer, og at man ikke kan behandle ansøgninger om miljøgodkendelser.

Vi vil i Skov- og Naturstyrelsen fortsat gøre vores bedste for hjælpe med at løse de problemer, der har en karakter, som kan og bør løses på nationalt plan. Derfor har vi behov for - snarest muligt - at få et samlet overblik over de problemer, som nogle kommuner fortsat oplever.

Skov- og Naturstyrelsen vil derfor bede de enkelte kommuner om at oplyse, hvilke problemer de i givet fald har, som gør at sagsbehandlingen ikke er kommet i gang i kommunen.  Det er vigtigt at tilbagemeldingen er specifik og konkret, så styrelsen kan vurdere om problemerne kan løses med yderligere kurser og vejledning.

For at få et overblik over det samlede antal sager om husdyrbrug ude i kommunerne vil styrelsen også bede kommunerne om at oplyse:

 

  • Hvor mange ansøgninger har kommunen liggende.
  • Hvor mange ansøgninger er under behandling.
  • Hvor mange sager er afgjort.

 

Oplysningerne bedes indsendt til Skov- og Naturstyrelsen til emailadressen: [email protected] senest fredag 8. juni 2007.

Med venlig hilsen

 

Hans Henrik Christensen

Direktør i Skov- og Naturstyrelsen


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024