Kommunernes nye bedste ven

NYHED: Miljøministeriets departementschef fortæller her, hvorfor der er brug for en ny styrelse i ministeriet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi kunne godt have kaldt den nye styrelse for Vandstyrelsen. Den overtager al vandregulering lige fra grundvand til havvand med olieforurening som eneste undtagelse. Frem til 2009 bliver det By- og Landskabsstyrelsens absolutte hovedopgave at koordinere blandt udarbejdelsen af de enormt omfattende vand- og naturplaner som følge af EU's naturbeskyttelsesdirektiver.

Erik Jacobsen
Departementschef, Miljøministeriet

Det skal være slut med, at kommuner og statens miljøcentre løber i pendulfart mellem Miljøstyrelsen og Skov- og Naturstyrelsen.

Når By- og Landskabsstyrelsen lukker dørene op om mindre end en måned, håber Miljøministeriets departementschef Erik Jacobsen, at ministeriet er tilpasset den nye virkelighed efter kommunalreformen.

"Med den nye By- og Landskabsstyrelse bliver miljøcentrene hægtet op på kun én styrelse. Hidtil har medarbejderne i miljøcentrene skullet henvende sig på kryds og tværs i styrelserne alt efter emnet. Og det problem løser vi nu ved, at vi samler de opgaver, som berører kommunerne og miljøcentrene i en stor styrelse," siger Erik Jacobsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024