Landmænd foreslår beskæring af landbrugsstøtten

NYHED: Storbønder og repræsentanterne for de mindre landmænd foreslår at skære i den direkte landbrugsstøtte. Pengene skal bruges til at støtte landmænd, som laver ekstra tiltag for at passe på naturen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har valgt at bryde dette tabu, fordi vi er nødt til at tænke nyt med de stigende krav til naturbeskyttelse. Hvis landbruget ikke selv kommer med nogle løsningsmuligheder, så tror jeg, vi risikerer, at vi får krav til naturbeskyttelse uden, at der følger penge med.

Per Bach Laursen
Næstformand, Tolvmandssektionen, Dansk Landbrug

"Skære i den direkte landbrugsstøtte og bruge pengene på naturformål - Ikke tale om." Det har indtil videre været den klare besked fra Dansk Landbrug om den såkaldte mulighed for frivillig modulation. Det at man fra EU's side har gjort det muligt for medlemslandene at skære i den direkte støtte til landmændene og i stedet bruge pengene på blandt andet naturbeskyttelse og miljøvenligt landbrug.

Men to undergrupper i Dansk Landbrug, de helt store brug, og de små landbrug som er repræsenteret i form af henholdsvis Tolv-mandssektionen og Familiebrugsektionen, hiver nu en hidtil intern debat ud i offentligheden.

"Vi har valgt at bryde dette tabu, fordi vi er nødt til at tænke nyt med de stigende krav til naturbeskyttelse. Hvis landbruget ikke selv kommer med nogle løsningsmuligheder, så tror jeg, vi risikerer, at vi får krav til naturbeskyttelse uden, at der følger penge med. Samtidig er det vel også postivt, at man laver natur-tiltag med frivillige ordninger i stedet for tvang eller dyre statsopkøb," siger Per Bach Laursen, som er næstformand i Tolv-mandssektionen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024