Landskabet omkring motorveje skæmmes

NOTE: Landskabet langs motorvejene lukker sig mere og mere. Det viser en ny undersøgelse, der er en del af et projekt, der skal sikre et mere harmonisk møde med motorvejene, byerne og det åbne land.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Læs mere om projektet, Byen, Vejen og Landskabet på projektets hjemmeside her.

Læs interviewet med Jens Balsby Nielsen fra Skov og Landskab deres nyhedsbrev her


Kilde: Altinget
Landskabet langs motorvejene lukker sig mere og mere. Det viser projektet Byen, Vejen og Landskabet, som Skov & Landskab har gennemført sammen med Aalborg Universitet og Vejdirektoratet.

"Læhegn, støjskærme og virksomheder breder sig hurtigt langs med motervejene og forringer oplevelsen af landskabet," siger Jens Balsby Nielsen fra Skov og Landskab om konklusionerne i deres undersøgelser igennem tre år. Ordene kommer i et interview i Skov og Landskabs nyhedsbrev.

I tre år har de undersøgt udvikling af byer og landskaber, der er fulgt i kølvandet på bygningen af motorvejsnettet, som er blandt landets største byggeprojekter nogen sinde.

Der er dog masser af områder langs motorvejene som kan reddes fra at blive skæmmet af grimme bygninger, skilteskove eller læhegn. Projektet præsenterer bl.a. visioner for, hvordan man kan koncentrere bebyggelsen mere og gøre motorvejene til en præsentabel entre til byerne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024