Lille flertal sikrer ny planlov

PLANLOV: Et lille flertal i Folketinget ventes tirsdag at vedtage liberaliseringen af planloven, som regeringen mener styrker yderområderne. Oppositionen vil rulle forslaget tilbage, hvis den vinder folketingsvalget.
Anders Jerking
Miljøminister Karen Ellemanns (V) forslag om en liberalisering af planloven ventes at blive endeligt vedtaget i dag, tirsdag, med stemmer fra Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Lovforslaget giver 29 udvalgte kommuner særlige planlægningsmuligheder - blandt andet gives der flere muligheder for at bygge i kystnærhedszonen.

Det endelige lovforslag indeholder to ændringsforslag fra Dansk Folkeparti. Det ene forslag betyder, at kommuner, hvor ingen by har mere end 20.000 indbyggere, under en række forudsætninger kan etablere udvalgsvarebutikker uden for bymidten. En af forudsætningerne er, at der i kommunen skal være et turistmål med mindst 75.000 besøgende om året.

Det andet forslag handler om at kommuners ret til hvert fjerde år at planlægge tre nye udvalgsvarebutikker på mere end 2.000 kvadratmeter. Her får Dansk Folkeparti ændret grænsen, så muligheden gives til byer med mere end 27.000 indbyggere i stedet for byer med mere end 40.000 indbyggere.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024