Lovforslaget virker ikke gennemarbejdet

NYHED: Amtsrådsforeningen peger på en række mangler i lovforslag fra Miljøministeriet. Loven synes ikke at være færdigredigeret og efterlader værdifulde naturområder ubeskyttet, advarer foreningen. Connie Hedegaard (K) hæfter sig kun ved lyspunkterne i høringssvaret.

Da loven efterlader en række værdifulde naturtyper ubeskyttede, kan det blive umuligt at opfylde vandrammedirektivets tidsfrister.

Amtsrådsforeningen
Amtsrådsforeningen uddeler ikke mange roser til lov om miljøgodkendelser af husdyrbrug, omvendt udtrykker de heller ikke decideret kritik. Derimod peger Amtsrådsforeningen på huller og forbedringsmuligheder i lovforslaget.

Da loven efterlader en række værdifulde naturtyper ubeskyttede, kan det blive umuligt at opfylde vandrammedirektivets tidsfrister, skriver Amtsrådsforeningen i et høringssvar til Skov- og Naturstyrelsen.

De underbygger det med, at der er foretaget en kortlægning af størsteparten af de kvælstoffølsomme naturtyper i Danmark – den viden er slet ikke udnyttet i loven, der kun fokuserer på et begrænset antal af potentielt truede naturområder.

Især i Nord-, Vest- og Midtjylland er områder med sandede jorder udbredt, og de er særligt afhængige af næringsfattige forhold, men er altså ikke beskyttet af den ny lov, understreger Amtsrådsforeningen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024