Miljø er en investering - ikke en omkostning

Regeringen ser miljø som en omkostning, men det er en fejl, mener SFs Steen Gade. En investering i miljøet er derimod Danmarks eneste chance for at klare sig i globaliseringen. Og så skal politikerne turde stille øgede politiske krav.
Marie Andergren

Der er en tendens til, at politikere ikke tør stille krav. Den nuværende regering stiller eksempelvis ingen krav til svineproduktionen. Det er en fejl. Dermed mister man muligheden for at udvikle arbejdspladser, som er afledt af vores miljøproblemer

Steen Gade
Folketingsmedlem for SF
"Vi skal have flere penge ud af miljøpolitikken. Det er mit mål. Regeringen ser miljø som en omkostning, men det er en fejl."

Sådan siger SFs Steen Gade, der har gjort comeback til Folketinget efter seks års fravær fra Folketinget, hvor han blandt andet nåede at være direktør for Miljøstyrelsen i fire år.

"En dynamisk og moderne miljøpolitik er vores redning økonomisk. En investering i miljøet betyder flere arbejdspladser og en bedre økonomi. Det er Danmarks eneste chance for at klare sig i globaliseringen," siger Steen Gade til Altinget.

Den tidligere formand for Folketingets miljøudvalg er SFs mest oplagte bud som miljøordfører efter, at Jørn Jespersen ikke blev genvalgt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024