Miljøminister under hård kritik

Connie Hedegaard og finansministeren bliver anklaget af oppositionen og Danmarks Naturfredningsforening for at ændre på de danske målsætninger i EU’s vandrammedirektiv i bestræbelserne på at spare penge. Resultatet vil ifølge kritikerne blive væsentligt dårligere miljø.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er efterhånden symptomatisk for regeringens tilgang til miljø at tænke økonomi før hensyn til miljøet. Det er det, vi nu ser ske på vandmiljøområdet. Det Radikale Venstre vil gerne advare imod at slække på miljømålsætningerne og opfordrer regeringen til at tænke langsigtet

Johannes Poulsen
Vandmiljøordfører
Der er hård kritik af regeringen fra oppositionen, efter miljøministeren og finansministeren er blevet anklaget for at nedprioritere EU’s vandrammedirektiv.

I Politiken kunne man i går læse, at regeringen har opgivet at leve op til EU’s vandrammedirektiv på den måde, som det var foreslået af en ekspertgruppe fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU).

Årsagen er i følge avisen, at regningen for at følge DMU’s anbefalinger ville beløbe sig til mellem 7 og 18 mia. En pris som finansminister Thor Pedersen efter sigende finder alt for høj. Ifølge artiklen har en arbejdsgruppe domineret af finansministeriet overtaget arbejdet med at sætte de danske mål, der skal til for at overholde EU’s vandirektiv.

Støtte fra Danmarks Naturfredningsforening
I artiklen, der blandt andet får støtte af Danmarks Naturfredningsforening, fremgår det, at besparelserne ved implementeringen af vandrammedirektivet, så skal ske ved at nedsætte ambitionsniveauet med hensyn til bekæmpelsen af forureningen af vandløb, søer og fjorde.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024