Miljøministeren bør presse amterne

Oppositionen er ikke beroliget efter at miljøminister Connie Hedegaard (K) i går var i åbent samråd om udskiftningsordningen for vindmøller. Amterne arbejder for langsomt og udpeger områder til forældede møller. Miljøministeren afviser. Amterne forstår at fremtidssikre regionplanerne.
Marie Andergren

Jeg ved, hvordan det er i amterne. Amtsrådene ønsker ikke møller med lys på, for det generer naboerne. Derfor bør ministeren sende et klart signal til amterne om, at lysafmærkningen ikke skal blokere for de højere møller. Om et halvt år eller mere har den teknologiske udvikling nemlig gjort lysafmærkning unødvendig

Johs. Poulsen (R)
Energiordfører
Oppositionen er alt andet end beroliget efter at miljøminister Connie Hedegaard (K) i går var i åbent samråd om udskiftningsordningen for vindmøller.

"I amterne går det truende langsomt med at få udlagt placeringer til at få erstattet de gamle vindmøller. Der er nu gået et år, og der er langt fra udpeget de områder, der skal til, hvis vi skal nå målet," siger SFs energiordfører og medlem af miljøudvalget, Anne Grethe Holmsgaard (SF), til Altinget.

Ifølge energiaftalen fra den 29. marts sidste år mellem regeringen, DF, KD, S, R og SF skal omkring 900 ældre møller erstattes med omkring 150-200 nye, større møller i løbet af fem år. Målet med det ambitiøse energiforlig er, at Danmarks elforbrug af vindmølleenergi øges fra den nuværende femtedel til en fjerdedel.

Men Anne Grethe Holmsgaard mener - ligesom resten af oppositionen - at miljøministeren har forsømt at presse amterne til at finde de nødvendige arealer til de nye større vindmøller.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024