Miljøvenlige biler hitter i nabolande

NYHED: Honda har ekstremt svært ved at sælge deres miljøvenlige hybridbil i Danmark. Samtidig brager salget frem i Sverige, Norge og Tyskland.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det ærgrer mig, at vi ikke kan give danske kunder mulighed for at køre Honda Civic Hybrid. En miljøvenlig hybridbil er forholdsvis dyr sammenlignet med almindelige benzin- og dieselbiler, og derfor gør det danske afgiftssystem det umuligt at sælge bilen i Danmark.

Michael Lund
Honda - Danmark

Regeringens beskedne reform af bilafgifterne fra foråret har ikke hjulpet på Hondas salg af deres store grønne spydspids Honda Civic Hybrid.

Ifølge Hondas danske afdeling sælger Hondas hybridmodel rigtigt godt i Tyskland, Norge og Sverige, mens der her kun skrives ganske få slutsedler på Hondas grønne Civic.

Den miljøbevidste interesseorganisation Verkehrsclub Deutschland har testet de grønne biler målt på hvor meget CO2, bilerne udleder pr. kørt kilometer. Her kommer Hondas Civic Hybrid ind på en førsteplads ud af 71 biler.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024