Minister lover PCB-plan i maj

BYGGERI: Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forventer at offentliggøre regeringens PCB-plan i denne måned.
Anders Jerking
Regeringen er lige på trapperne med sin handlingsplan for, hvordan det farlige byggemateriale PCB skal håndteres.

"Jeg kan oplyse, at handlingsplanen forventes at blive offentliggjort inden udgangen af maj 2011," skriver økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i et svar til Folketingets miljøudvalg.

På et samråd om PCB-problemerne i februar oplyste ministeren, at regeringen arbejder med en handlingsplan i tre spor. For det første skal der opnås viden om, hvor udbredt PCB er i danske bygninger, og hvordan man bedst og billigst renoverer for PCB. For det andet skal det sikre, at bygningsejere, der har PCB-problemer, får vejledning og rådgivning om PCB. Og endelig for det tredje skal indsatsen for at håndtere PCB-affald styrkes, så byggematerialer med PCB destrueres korrekt.

PCB er en svært nedbrydelig miljøgift, der har været anvendt i byggematerialer som for eksempel fugemasse i perioden 1950-1977. Anvendelsen af PCB i byggematerialer har været forbudt siden 1977.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024