Modvind mod pulje til grønne indkøb

Det Økologiske Råds forslag om en puljeordning for grønne indkøb får en blandet modtagelse på Christiansborg. EL vil slås for støtteordningen i i efterårets finanslovsforhandling. R støtter en overgangsordning, mens Venstre afviser at Folketinget skal gribe ind.
Marie Andergren

Det er fornuftigt, at Det Økologiske Råd presser på og forsøger at oplyse. Jeg oplever da også i daginstitutioner og andre steder et pres for at købe miljørigtigt ind. Men det er der, presset skal komme fra. Fra brugerne, institutionerne og borgerne i kommunerne - ikke Folketinget.

Lars Christian Lilleholt (V)
Medlem af Miljø- og Planlægningsudvalget
Selvom mange kommuner, amter og ministerier i princippet har vedtaget en grøn indkøbspolitik, så kniber det meget med at efterleve den i praksis.

De offentlige indkøbere skeler ganske enkelt mere til budgettet på bundlinjen end til miljøet.

Derfor bør der oprettes en pulje, hvorfra kommuner og amter kan søge støtte til grønne indkøb. Det foreslår formanden for Det Økologiske Råd, Christian Ege:

"Det offentlige bør gå i spidsen. Når man har en målsætning om grønne indkøb, bør man også feje for egen dør først. Derfor bør Miljøministeriet oprette en pulje, hvorfra kommuner og regioner kan søge støtte til grønne indkøb. Men det skal vel at mærke kun være i de tilfælde, hvor de mere miljøvenlige varer er dyrere, og det er de ikke altid," siger Christian Ege til Altinget.

Dokumentation

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024