Møde skal løse uklarhed om randzoner

VANDLØB: Fødevareministeriet og KL har aftalt et møde for at klarlægge, hvem der har ansvaret for de kommende randzoner.
Anders Jerking

Et møde mellem Fødevareministeriet og KL skal nu skabe klarhed over, hvordan randzoneloven skal administreres.

Uklarheden er opstået, fordi fødevareminister Mette Gjerskov (S) på et samråd i Folketingets Fødevareudvalg sagde, at landmænd skulle henvende sig til kommunen, hvis de var i tvivl om, hvorvidt der skulle randzoner om et vandløb. Ministerens melding blev dog prompte afvist af KL, der fastholdt, at landmanden måtte henvende sig til ministeriet:

"Det er Fødevareministeriet, der har ansvaret for at udpege randzonerne og i konsekvens af dette har udarbejdet randzonekortet. Derfor må lodsejerne henvende sig til ministeriet," sagde Troels Garde Rasmussen, chefkonsulent i KL til landbrugsavisen.dk.

Nu understreger Mette Gjerskov i et svar til Folketinget, at randzoneloven kræver randzoner om alle vandløb, og at definitionen på vandløb i randzoneloven svarer til definitionen i vandløbsloven.

"Det er kommunen, som er vandløbsmyndighed efter vandløbsloven, og det er derfor
kommunen, der skal afgøre, om der er tale om et vandløb efter vandløbsloven. Når det gælder selve randzonerne er det derimod Fødevareministeriet, der er myndighed," skriver ministeren og fortsætter:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024